Ξενώνας Κλειώ
Καλύτερα Ενοικιαζόμενα δωμάτια: Θεσσαλία
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ - WebEshop

ΠΗΛΙΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  - ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Η πιο μεγάλη και κλασσική διαδρομή γύρου της Πορταριάς η οποία φέρει την ονομασία "Το Μονοπάτι των Κενταύρων". Η διαδρομή μαζί με τις στάσεις διαρκεί το πολύ δύο ώρες και είναι μια απολαυστική διαδρομή που κινείται μέσα στον οικισμό αλλά και στην κατάφυτη ρεματιά του Κάραβου.trekking
Η διαδρομή ξεκινά από την Αγία Μαρίνα και η πρώτη στάση της διαδρομής γίνεται στον Αγ. Νικόλαο τον πολιούχο της Πορταριάς. Στη  μεγαλόπρεπη τρίκλιτη βασιλική κτισμένη το 1856, πέρα από τα λιθανάγλυφα του ιερού θα θαυμάσει κανείς το υπέροχο χρυσοποίκιλτο τέμπλο του ναού, έργο του1884. Δίπλα στο ναό βρίσκεται το ταπεινό εκκλησάκι της Παναγιάς της Πορταρέας κτισμένο το 1273.
Στη συνέχεια η διαδρομή περνά από το Δημοτικό σχολείο του χωριού και μέσα από γραφικά καλντερίμια κρήνες και αρχοντικά τυλίγει τη βόρεια πλευρά της Πορταριάς και φτάνει στη Μάνα όπου πηγάζουν πλούσιες πηγές νερού. Τα νερά που δεν έχουν δεσμευτεί κυλούν στο κατάφυτο γραφικό ρέμα του Κάκαβου, δίπλα στο μονοπάτι που διασχίζει το μικρό φαράγγι μέχρι να φτάσει πάλι στην άσφαλτο , απ΄ όπου κανείς φτάνει στην πλατεία της Πορταριάς.
Δίπλα στην πλατεία βρίσκεται το ερειπωμένο φημισμένο ξενοδοχείο του μεσοπολέμου "Θεοξένεια" που κάηκε από τους Γερμανούς. Η διαδρομή στη συνέχεια της περνά από το "Αθανασάκειο Ορφανοτροφείο" που σήμερα στεγάζει το πνευματικό κέντρο της Πορταριάς. Το κτίριο είναι δωρεά του Αλέξανδρου Αθανασάκη που διέθεσε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας που απέκτησε στην Αίγυπτο, σε δωρεές στην Πορταριά, αλλά και στο Βόλο, όπου το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης φέρει τ΄ όνομα του. Η διαδρομή συνεχίζει ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια του χωριού και επιστρέφει στην Αγ. Μαρίνα όπου η έναρξη της διαδρομής.
Διαδρομή (2ο Τμήμα) Η 2η Διαδρομή είναι συμπληρωματική της 1ης Διαδρομής . Ξεκινά από τις πηγές Μάνα και προχωρά εκτός της Πορταριάς ανάμεσα σε οπωρώνες με μηλιές μέχρι τη Μονή της Παναγίας της Οδηγήτριας απ΄ όπου επιστρέφει πίσω στην έξοδο του ρέματος του Κάκαβου.
Διαδρομή (3ο Τμήμα) Η 3η Διαδρομή κινείται στο ανατολικό τμήμα της Πορταριάς. Πρώτη στάση η όμορφη εκκλησία των Αγ. Αναργύρων σε ένα πανέμορφο "μπαλκόνι" με θέα προς τον Παγασητικό κόλπο και το Βόλο. Η συνέχεια της διαδρομής οδηγεί στην Αγια Άννα, μια όμορφη κλασσική πηλιορείτικη εκκλησία. Η επιστροφή γίνεται από τον Άγιο Νικόλαο που περιγράφεται στη 1η Διαδρομή και καταλήγει στην Αγία Μαρίνα . Η 2η Διαδρομή διαρκεί το πολύ μια ώρα. Αξίζει κανείς να την απολαύσει και να γνωρίσει την πιο άγνωστη πλευρά της Πορταριάς.